Дж. К. Роулинг, авторката на романите за Хари Потър, ще издаде нова книга тази

...
Дж. К. Роулинг, авторката на романите за Хари Потър, ще издаде нова книга тази
Коментари Харесай

Джоан Роулинг се завръща с „история като искрящ диамант“

Дж. К. Роулинг, авторката на романите за Хари Потър, ще издаде нова книга тази есен — детска история за празниците с напълно нови герои, оповестява USA Today.

Писателката се още веднъж ще потопи читателите в света на магиите, но не този на учебните заведения за магьосници и фантастичните животни (и къде да ги намерим), а със изцяло нова детска приказка.

Според уеб страницата на Роулинг книгата ще бъде озаглавена „ Коледното прасе “, като историята се върти към едно момче на име Джак и неговата обичана играчка от детството: Глупавото Прасе (известно като „ ГП “).  Когато една Бъдни вечер ГП изчезне, останалите играчки - в това число и новото, досадно коледно прасе, купено като заместител - трябва да го намерят и върнат у дома.  Така те се сплотяват и потеглят на вълшебно странствуване, с цел да спасят изгубения си приятел, с цел да може Джак още веднъж да бъде заедно с най-хубавия другар, който в миналото е имал “.

„ Бъдни вечер е нощ за чудеса и изгубени дела, нощ, в която всички неща могат да оживеят... даже и играчки “, прибавя издателското Scholastic.  „ В случая смелият проект за издирвателната експедиция идва от Коледното прасе - сурогат “.

Издателството Scholastic разгласи във вторник, че „ Коледното прасе “, историята на Джак и издирването на любимата му играча, ще бъде пусната по целия свят на 12 октомври. 

 „ Но Бъдни вечер е нощ за чудеса и изгубени дела, нощ, в която всички неща могат да оживеят... даже играчки “, съгласно Scholastic.  „ И най-новата играчка на Джак - Коледната свиня (заместител на DP) - има самоуверен проект: Заедно те ще тръгнат на вълшебно странствуване, с цел да търсят нещо изгубено и да спасят най-хубавия другар, който Джак в миналото е познавал.

Книгата е ориентирана към деца на възраст над осем години, но Рут Олтамес от Hachette Children’s Books, „ Историята е бляскав елмаз. Тя сигурно ще очарова деца и възрастни от целия свят тази Коледа и ще остане в сърцата им вечно. “

Роулинг е най-известна със своята фантастична поредност „ Хари Потър “, само че също по този начин е разгласила детективски романи под псевдонима Робърт Галбрейт и такива детски творби като „ Икабог “. Новата й книга ще бъде илюстрирана от Джим Фийлд.

„ Коледното прасе “ е първата написана и втората оповестена творба на Роулинг, откакто през 2019 един неин коментар относно трансджендър правата, провокира необятно наказание, като трансфобски и гневно объсъждане. Тя обаче не отстъпи от мнението си и даже няколко актьори от " Хари Потър " се оповестиха против нея.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР